Vragen aan de gemeente

Veelgestelde vragen over wonen en leefomgeving

Wonen en leefomgeving

icon

Kan ik voor de Stimuleringslening Duurzame Particuliere Woningverbetering terecht bij een bank? Nee. Voor het financiƫle gedeelte van de Stimuleringslening Duurzame Particuliere Woningverbetering heeft de gemeente Vlagtwedde afspraken met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn).


icon

Waar kan ik de Stimuleringslening Duurzame Particuliere Woningverbetering aanvragen? vraagt een Stimuleringslening Duurzame Particuliere Woningverbetering aan bij de gemeente Vlagtwedde.


icon

Wanneer kan ik een vergunning voor tijdelijke verhuur van een leegstaande woning krijgen? U kunt een leegstaande woning tijdelijk verhuren op basis van de Leegstandswet. Er gelden strikte voorwaarden voor het verhuren van uw leegstaande woning.


icon

Als ik een vergunning krijg voor tijdelijke verhuur van mijn woning, wat zijn dan de (opzeg)termijnen? en vergunning voor de tijdelijke verhuur van uw leegstaande woning geldt in principe voor twee jaar. U kunt verlenging vragen tot vijf jaar.


icon

Kan ik ingeschreven worden met een briefadres als ik naar het buitenland vertrek? Wanneer u voor minstens 8 maanden naar het buitenland vertrekt kunt u geen briefadres aanvragen. U moet dan uw vertrek naar het buitenland door geven aan de gemeente.


icon

Hoe kan ik mijn briefadres beƫindigen? Heeft u een woonadres gevonden? Dan kunt u uw nieuwe adres doorgeven aan afdeling Burgerzaken van de gemeente. Hiermee vervalt de inschrijving met een briefadres.


icon

Hoe kan ik aangifte doen van vertrek naar het buitenland? Gaat u langer dan acht maanden (van een jaar) in het buitenland wonen? Dan moet u hiervan aangifte doen bij de gemeente.


icon

Hoe machtig ik iemand om een vertrek naar het buitenland door te geven? U kunt iemand machtigen om een vertrek naar het buitenland voor u door te geven. Deze persoon moet 18 jaar of ouder zijn.


icon

Hoe kan ik mij inschrijven bij de gemeente? Verhuist u vanuit een andere gemeente naar de gemeente Vlagtwedde? Dan moet u uw verhuizing binnen vijf werkdagen na de verhuizing aan ons doorgeven.


icon

Hoe geef ik een verhuizing door als ik nog niet eerder in Nederland heb gewoond? Als u nog niet eerder in Nederland heeft gewoond, dan moet u een eerste inschrijving in Nederland doorgeven.

 
  • Startpagina
  • Veelgestelde vragen over wonen en leefomgeving