Vragen aan de gemeente

Veelgestelde vragen over wonen en leefomgeving

Wonen en leefomgeving


icon

Wie bepaalt of ik in aanmerking kom voor een duurzaamheidslening? Gemeente Vlagtwedde bepaalt in samenspraak met het SVn of u in aanmerking komticon

Wanneer mag ik lenen? De Stimuleringslening Duurzame Particuliere Woningverbetering zijn ondergebracht bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn).


icon

Kan ik voor de Stimuleringslening Duurzame Particuliere Woningverbetering terecht bij een bank? Nee. Voor het financiële gedeelte van de Stimuleringslening Duurzame Particuliere Woningverbetering heeft de gemeente Vlagtwedde afspraken met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn).


icon

Waar kan ik de Stimuleringslening Duurzame Particuliere Woningverbetering aanvragen? vraagt een Stimuleringslening Duurzame Particuliere Woningverbetering aan bij de gemeente Vlagtwedde.


icon

Wanneer kan ik een vergunning voor tijdelijke verhuur van een leegstaande woning krijgen? U kunt een leegstaande woning tijdelijk verhuren op basis van de Leegstandswet. Er gelden strikte voorwaarden voor het verhuren van uw leegstaande woning.


icon

Als ik een vergunning krijg voor tijdelijke verhuur van mijn woning, wat zijn dan de (opzeg)termijnen? en vergunning voor de tijdelijke verhuur van uw leegstaande woning geldt in principe voor twee jaar. U kunt verlenging vragen tot vijf jaar.


icon

Kan ik ingeschreven worden met een briefadres als ik naar het buitenland vertrek? Wanneer u voor minstens 8 maanden naar het buitenland vertrekt kunt u geen briefadres aanvragen. U moet dan uw vertrek naar het buitenland door geven aan de gemeente.


icon

Hoe kan ik mijn briefadres beëindigen? Heeft u een woonadres gevonden? Dan kunt u uw nieuwe adres doorgeven aan afdeling Burgerzaken van de gemeente. Hiermee vervalt de inschrijving met een briefadres.

 
  • Startpagina
  • Veelgestelde vragen over wonen en leefomgeving