Veelgestelde vraag

Evenementvergunning

?
Ik heb voor het evenement dat ik organiseer verkeersregelaars nodig. Hoe regel ik dat?

Antwoord op uw vraag


Verkeersregelaars bij evenementen zijn er om een vlotte en veilige afwikkeling van het verkeer rondom een evenement te bewerkstelligen. Het aantal in te zetten verkeersregelaars staat in de evenementenvergunning.

Het inzetten van voldoende verkeersregelaars is een verantwoordelijkheid van de organisatie. Verkeersregelaars dienen opgeleid en aangesteld te zijn en voorzien van de juiste kledij en aanstellingspas conform de Regeling Verkeersregelaars 2009 

Verkeersregelaars die het verkeer regelen op wegen waar harder dan 50 km/h mag worden gereden moeten minimaal 18 jaar zijn. Verkeersregelaars oefenen hun taak uit onder direct toezicht van de politie. Direct toezicht wekt de indruk dat er naast elke verkeersregelaar een politieagent staat, dit klop niet. De politie kan verkeersregelaars adviseren, opdrachten geven en vragen naar de aanstellingspas.

Opleiding en aanstelling verkeersregelaars

De opleiding tot verkeersregelaar wordt gegeven via e-learning (leren op afstand) door de Stichting Verkeersregelaars Nederland. De Stichting Verkeersregelaars Nederland is te bereiken via  https://www.verkeersregelaarsexamen.nl/ .

Voor het verkrijgen van een aanstelling als opgeleide verkeersregelaar vereist de Stichting Verkeersregelaars Nederland een evenementenvergunning van de gemeente. Indien de aanvraag voor een evenementenvergunning in behandeling is, dan kunt u van de gemeente goedkeuring krijgen om met de opleiding tot verkeersregelaar te starten. Toestemming om te starten hoeft niet te betekenen dat er een evenementenvergunning wordt afgegeven.

Vraag tijdig een evenementenvergunning aan!

De termijn voor het aanvragen van een evenementenvergunning is 12 weken voor aanvang van het evenement. Er kan enige levertijd zitten op het maken en leveren van de aanstellingspassen voor verkeersregelaars. Veel evenementen zijn eerder bekend dan 12 weken. Dien uw aanvraag gerust eerder in.

Regelen en aanvragen

Bij deze vraag hoort het volgende product: