Vragen aan de gemeente

Veelgestelde vragen over tourisme en recreatie

Toerisme en recreatie

icon

Voor hoeveel dagen mag ik een ontheffing artikel 35 drank- en horecawet aanvragen? U kunt een ontheffing artikel 35 drank- en horecawet aanvragen voor maximaal twaalf aaneengesloten dagen.


icon

Wat is het verschil tussen een horecavergunning en een ontheffing artikel 35 drank- en horecawet? Een horecaverguning vraagt u aan als u een horecabedrijf begint. Een ontheffing artikel 35 vraagt u aan als u tijdens een evenement alcoholische dranken verstrekt.


icon

Wat zijn de voorwaarden voor het organiseren van een prijsvraag? Bij het organiseren van een prijsvraag moet u denken aan het maken van een slagzin, het schrijven van een (kort) verhaal, het maken van een foto, etcetera.


icon

Wat zijn de voorwaarden voor het organiseren van een bingo? Aan het organiseren van bingo zijn een aantal voorwaarden verbonden.


icon

Wat zijn de voorwaarden voor het organiseren van een loterij? Om een vergunning te krijgen voor een loterij moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.


icon

Ik heb voor het evenement dat ik organiseer verkeersregelaars nodig. Hoe regel ik dat? Verkeersregelaars dienen opgeleid en aangesteld te zijn en voorzien van de juiste kledij en aanstellingspas conform de Regeling Verkeersregelaars 2009


icon

Het evenement dat ik organiseer heeft minder dan 250 gasten, moet ik een vergunning aanvragen? Voor een evenement met minder dan vijftig gasten moet u alleen een melding doen.


icon

Waar moet ik rekening mee houden bij het organiseren van een evenement? Wanneer u een evenement organiseert, moet u rekening houden met verschillende zaken.


icon

Wat is het verschil tussen het melden van een evenement of het aanvragen van een vergunning voor een evenement? Bij evenementen met minder dan 50 mensen moet u alleen een melding doen. Bij grotere evenementen moet u een vergunning aanvragen.

 
  • Startpagina
  • Veelgestelde vragen over tourisme en recreatie