Vragen aan de gemeente

Veelgestelde vragen over burgerzaken

Burgerzaken

icon

Reizen met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Door middel van een formulier kan aangetoond worden dat er toestemming is van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kin


icon

Wat moet ik doen als er een spelfout in de geboorteakte staat? Wanneer er een spel- of schrijffout in de geboorteakte staat, kan dit door ons worden aangepast.


icon

Kan ik mijn oorspronkelijke achternaam terugkrijgen na een scheiding? Na een scheiding kunt u uw oorspronkelijke achternaam weer aannemen.


icon

Welke eisen worden er aan een pasfoto voor paspoort/identiteitskaart gesteld? Voor de pasfoto op een identiteitskaart en paspoort gelden strenge eisen.


icon

Welke gemeentelijk begraafplaatsen zijn er? Ter Apel - Poortweg,Ter Apel - Kapelweg,Ter Apelkanaal, Sellingerbeetse,Sellingen,Vlagtwedde,Bourtange


icon

Wat is allemaal van belang als ik een graf of urnengraf wil huren of kopen? Meer informatie over graven en de kosten van graven kunt u vinden in het informatiepakket gemeentelijke begraafplaatsen Vlagtwedde


icon

Wat zijn de regels voor de getuigen die ik kies? Voor het huwelijk heeft u samen minimaal twee meerderjarige getuigen nodig. In totaal mogen er vier getuigen zijn.


icon

Wat gebeurt er als er sprake is van erkenning in het buitenland? Is het kind in Nederland geboren? Dan moet er een latere vermelding aan de geboorteakte worden toegevoegd.


icon

Wat zijn de gevolgen voor erkenning wanneer de moeder niet de Nederlandse nationaliteit heeft maar de vader wel? Heeft de moeder niet de Nederlandse nationaliteit, maar de vader wel? En erkent hij het kind voordat het 7 jaar oud is? Dan krijgt het kind automatisch de Nederlandse nationaliteit van de vader.


icon

Wat zijn de gevolgen van erkenning van het vaderschap? De vader krijgt een (gedeelde) financiƫle verantwoordelijkheid voor het kind, Er ontstaat een erfrechtelijke band tussen vader en kind.