Productinformatie

Verklaring omtrent gedrag aanvragen

  • Verklaring waarin staat dat uw gedrag geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel.
  • Onder andere nodig bij sollicitatie op functies waarbij gewerkt wordt met vertrouwelijke gegevens
  • Kosten: € 41.35

Algemene informatie


Een verklaring omtrent gedrag is een verklaring waarin staat dat uw gedrag geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel. Voor sommige functies is een verklaring omtrent gedrag verplicht. Het kan hierbij gaan om functies waarbij gewerkt wordt met vertrouwelijke gegevens of kwetsbare personen. Een verklaring omtrent gedrag kan ook nodig zijn voor het aanvragen van een visum en het lidmaatschap van een schietvereniging.

Ook personen die werkzaam zijn in de gastouderopvang moeten in het bezit zijn van een VOG. Vanaf 1 januari 2010 worden deze verklaringen nog uitsluitend afgegeven als de aanvraag is gedaan op specifieke, voorgedrukte formulieren.

U vraagt een VOG aan in de gemeente waar u staat ingeschreven. Het ministerie van Justitie geeft de verklaring af.

Hoe werkt hetVia internet aanvragen niet mogelijk

Naar het gemeentehuis

U kunt een VOG aanvragen bij de balie van het gemeenthuis. U heeft hiervoor een legitimatiebewijs en een ingevuld aanvraagformulier nodig. Het formulier voor het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag )ontvangt u van degene die u om een VOG verzoekt. U kunt het aanvraagformulier ook downloaden op de website van het ministerie van justitie .

De gemeente controleert de gegevens in het GBA en verstuurt de aanvraag naar het ministerie van Justitie.

Het ministerie van Justitie stuurt de verklaring binnen 2 tot 4 weken naar uw huisadres. Of naar het adres van de organisatie die om de verklaring vraagt.

U kunt iemand machtigen om de aanvraag in te dienen.

Wat kost het


Het aanvragen van een VOG kost € 41,35.

Wilt u meer weten


Wilt u meer informatie over het aanvragen van een VOG? Dan kunt u op werkdagen contact met ons opnemen via: (0599) 320 220.