Productinformatie

Gevonden voorwerpen

  • Gevonden voorwerpen aangeven bij de publieksbalie
  • Online aangifte van gevonden voorwerpen
  • Ook vervoermiddelen zonder kenteken

Algemene informatie


Als u een voorwerp gevonden heeft kunt u het voorwerp, mits het binnen de gemeentegrenzen gevonden is, aangeven bij de gemeente Vlagtwedde. De gemeente stelt de vinder schriftelijk op de hoogte als het gevonden voorwerp terug is bij de eigenaar. Als er een jaar is verstreken en er nog geen eigenaar van het voorwerp bekend is, dan wordt de vinder de rechtmatige eigenaar, mits deze zich binnen één maand bij de gemeente meldt. U kunt ervoor kiezen het voorwerp bij de gemeente achter te laten. In dat geval heeft u geen onderhoudsverplichtingen; de gemeente draagt zorg voor het voorwerp. Als u het voorwerp zelf bewaart, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhoud ervan. U bent verplicht uw adresgegevens af te geven zodat de mogelijke eigenaar contact met u kan opzoeken.

Sleutels

Sleutels worden vaak verloren. Heel vervelend is dat sleutels vaak moeilijk te omschrijven zijn: ze lijken allemaal op elkaar. Daarom verzoeken wij u vriendelijk om, zowel bij verloren als bij gevonden sleutels, even persoonlijk langs te komen.

Huisdier gevonden?

Neem dan contact op met dierentehuis Ter Marse via: (0599) 614 905. Buiten openingstijden kan dit via: (0900) 02 45. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Gestolen voorwerpen

Gestolen voorwerpen (én gevonden of verloren vervoermiddelen met kenteken of verzekeringsplaatje) dient u altijd aan te geven bij de politie. Dit kan via tel. (0900) 8844 of www.politie.nl .

Hoe werkt het


Formulier uitprinten

U kunt gevonden voorwerpen schriftelijk aangeven via het daarvoor bestemde formulier.


Via internet aanvragen

U kunt gevonden voorwerpen digitaal  aangeven via het meldpunt op deze website.


Naar het gemeentehuis

U kunt gevonden voor werpen aangeven bij de publieksbalie van het gemeentehuis tijdens de reguliere openingstijden. 

Wat kost het


Aangifte van gevonden voorwerpen is gratis.

Wilt u meer weten


Wilt u meer informatie over het aangeven van gevonden voorwerpen? Dan kunt u op werkdagen contact met ons opnemen via (0599) 320 220.