Informatie

De winter en het einde van het jaar naderen.

In het kader van het culturele project “Winterreise” was het Klooster in Ter Apel op Zaterdag 17 december het vertrekpunt van de Winterreise wandeling. Deze wandeling voerde door de bosrijke omgeving van het Klooster en werd opgeluisterd door midwinterhoornmuziek van de Giezelbaarg Hoornbloazers uit Veele, die in januari van het komende jaar hun vijfjarig jubileum vieren. Het was een bijzonder indrukwekkende wandeltocht, die me er van bewust deed worden dat de winter op het punt staat om los te barsten en dat het einde van het jaar nadert.

Dit laatste bleek ook tijdens de laatste collegevergadering van dit jaar, echter wekte deze de indruk dat er geen nieuw jaar zou volgen. Een boordevolle agenda met tal van zaken die we nog voor het einde van het jaar wilden afwikkelen. Waarschijnlijk een heel herkenbaar fenomeen zo voor de kerstvakantie.

Afgelopen week heb ik een bezoek mogen brengen aan Gelita Nederland B.V. Een producent van halffabricaten dat het tienjarige jubileum viert van de vestiging in Ter Apelkanaal. Een imposante onderneming die de meest toonaangevende leverancier van Collageen en eiwitten ter wereld is. Een onderneming binnen onze gemeente waar we als gemeentebestuur met recht trots op mogen zijn.

Ondertussen ben ik mij aan het beraden op de Nieuwjaarsspeech die ik zal geven tijdens de nieuwjaarsreceptie, die dit jaar gehouden wordt in Zaal12 in Vlagtwedde. Op 2 januari brengt het college van burgemeesters en wethouders daar samen met inwoners en relaties een toost uit op het nieuwe jaar, tijdens een nieuwjaarsreceptie die in het teken staat van het 200-jarig bestaan van de gemeente Vlagtwedde, een bijzonder jubileum.

Een nieuw begin kan naast verfrissend ook erg vertrouwd zijn. Aan het begin van dit nieuwe jaar mag ik namelijk de portefeuille sociale zaken weer overdragen aan wethouder Klap die, na langdurig problemen met zijn gezondheid te hebben gehad, zijn terugkeer maakt als wethouder van de gemeente Vlagtwedde.

Ten slotte wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om jullie allemaal een heel fijn kerstfeest te wensen en een gelukkig uiteinde!

Tot in 2012!

Gekoppelde afbeeldingen:

  • Toespraak burgemeester Kompier 10 jaar Gelita
  • Bezoek Gelita
  • bezoek Gelita
  • Bezoek Gelita
  • Winterwandeling (foto door Thea de Boer)
  • Winterwandeling (foto door Thea de Boer)
Meer informatie

Gemeente Vlagtwedde