Informatie

Toerisme

Toerisme in de gemeente Vlagtwedde

In Vlagtwedde kunt u ook verrassend recreëren en genieten van alle natuurschoon die het schitterende Westerwoldse landschap te bieden heeft.

Gedurende het hele jaar worden er in de gemeente veel activiteiten en festiviteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld in februari is er carnaval in Ter Apel, begin juni gaat Bourtange terug naar de tijd van de Slag om Bourtange, in juli is er het sfeervolle Schildersfestival in Sellingen en in de zomerperiode heeft Vlagtwedde de feestweek ‘Week der Besten’.
De gemeente heeft voor toeristen een verscheidenheid aan campings, hotels en pensions, waar u kunt genieten van een bijzonder verrassend verblijf!

De mooi aangelegde fiets- en wandelpaden maken het gebied uiterst geschikt voor wandelaars en fietsers. Vlagtwedde is bij uitstek de gemeente om te genieten van rust, ruimte en natuurschoon. Ook kent Vlagtwedde een rijke historie die u terugvoert naar de tijd van de Middeleeuwen. Met de auto, de fiets en te voet kunt u in de gemeente schitterende tochten maken door heidevelden, langs Saksische boerderijen of het mooie meanderlandschap langs de Ruiten Aa. De gemeente werkt intensief samen met de gemeenten Bellingwedde en Stadskanaal op het gebied van recreatie en toerisme.

Meer informatie

Gemeente Vlagtwedde