Nieuwsbericht
10 mei

Wethouder Potze opent vernieuwd schoolplein obs Willem Lodewijck

RSS
20170510 Wethouder Potze opent vernieuwd schoolplein obs Willem Lodewijck

Vanmorgen heeft wethouder Wietze Potze, onder toeziend oog van leerlingen, ouders en leerkrachten, het vernieuwde schoolplein van obs Willem Lodewijck in Bourtange geopend. De afgelopen periode heeft het schoolplein een complete metamorfose ondergaan. Er zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst en het plein is nu ook buiten schooltijden voor kinderen toegankelijk.

Aanleiding

Aanleiding voor de aanpassingen is een eerder gehouden buurtonderzoek. Hieruit kwam naar voren dat kinderen ook in de avonden, weekenden en vakanties op het schoolplein zouden moeten kunnen spelen. Daarvoor was het wel van belang dat er een uitdagend plein zou zijn met voldoende voorzieningen. Een werkgroep bestaande uit ouders ging hier vervolgens mee aan de slag.

Nieuw logo

Wethouder Wietze Potze (onderwijs) is erg tevreden met het resultaat. “Er ligt nu een prachtig schoolplein met voldoende voorzieningen waar kinderen op ieder gewenst moment kunnen spelen. Het plein van de Willem Lodewijckschool heeft daarmee een belangrijke dorpsfunctie gekregen.” Gelijktijdig met de opening van het plein, onthulde de wethouder ook het vernieuwde logo van de school. “Bij een school met een vernieuwd schoolplein en een gedeeltelijk nieuw team, past ook een nieuw logo. Met dit logo wordt het schoolgebouw meer zichtbaar in het dorp.”

Gepubliceerd op: 10 mei 2017

Meer informatie

Gemeente Vlagtwedde

Zaterdag 13 mei 2017 werd molenaar Hilvert Bossen in het zonnetjegezet door w ... lees verder
16
mei
Er is een te groot aanbod aan winkels in onze provincie. Dat blijkt uit het ' ... lees verder
12
mei
Het centrum van Ter Apel krijgt de derde ster van het Keurmerk Veilig Onderne ... lees verder
11
mei
De gemeente Vlagtwedde heeft deafgelopen maanden gewerkt aan hetverduurzamen ... lees verder
10
mei
Vanmorgen heeft wethouder Wietze Potze, onder toeziend oog van leerlingen, ou ... lees verder
10
mei