Nieuwsbericht
13 jul

Wmo-gebruikers Vlagtwedde zeer tevreden met ondersteuning gemeente

RSS

De gemeente Vlagtwedde scoort goed op het recent gehouden cliëntonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning. Het rapportcijfer voor de kwaliteit van ondersteuning die de gemeente biedt is een 8,4. Het meest tevreden zijn de cliënten over de deskundigheid van de medewerkers en de wijze waarop er wordt geluisterd en meegedacht over de beste oplossing.

De gemeente Vlagtwedde laat jaarlijks de tevredenheid van haar Wmo-cliënten onderzoeken. Het onderzoek is dit jaar, evenals bij alle andere Groninger gemeenten, uitgevoerd door bureau CMO Stamm. In totaal zijn 791 vragenlijsten verzonden. De respons op de vragenlijst was 46% (361 vragenlijsten).

Wethouder Wietze Potze is tevreden met de uitkomsten van het onderzoek. “Ik ben heel content met de hoge mate van tevredenheid bij onze cliënten over het contact, de deskundigheid van de medewerkers, de manier waarop er werd geluisterd en de tevredenheid over de gekozen oplossing. Vorig jaar scoorden we al goed op deze onderdelen, maar dit jaar zijn deze resultaten met nog eens 10% gestegen. De grootste stijging is de waardering van de cliënten voor onze dienstverlening. Dit is ook een groot compliment aan de medewerkers van het team Wmo.”

Bekijk hier alle resultaten van het Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2016.

Gepubliceerd op: 13 juli 2017

Meer informatie

Gemeente Vlagtwedde

Op 1 januari 2018 vieren we de geboorte van een nieuwe gemeente: de gemeente ... lees verder
21
jul
Vanmiddag is Reinie van Ek, van het Kindercentrum in Ter Apel, door burgemees ... lees verder
20
jul
Van maandag 24 t/m vrijdag 28 juli 2017start Schagen Infra BV met asfaltonder ... lees verder
20
jul
De vakantieperiode is een periode waarin inbrekers kunnen toeslaan, omdat ze ... lees verder
20
jul
Vrijdag 14 juli 2017 zijn de nieuwe buitenbanen van paardensportvereniging De ... lees verder
19
jul