Nieuwsbericht
20 jun

Westerwolde 200ste deelnemer internationaal netwerk Cittaslow

RSS

De gemeente Westerwolde in oprichting is gisteren officieel toegetreden tot het internationale netwerk van Cittaslow gemeenten. De certificering vond plaats tijdens het 15e internationale Cittaslow congres. Het congres vond voor de eerste keer plaats in Nederland en werd georganiseerd in Vaals, Alphen Chaam en Midden Delfland. Het keurmerk werd uitgereikt aan de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde, die straks opgaan in de gemeente Westerwolde. Zij laten hiermee zien dat zij kiezen voor eigen identiteit, bewuste omgang met erfgoed en landschap en een hoge kwaliteit van leven. Het netwerk is wereldwijd verspreid over 28 landen en Westerwolde is de 200ste gemeente die toetreedt.

De Cittaslow filosofie sluit naadloos aan op de waarden in het gebied Westerwolde: een mooi en kleinschalig landschap waar het goed wonen, werken en recreëren is en waar bewoners en ondernemers zich mee verbonden voelen. In samenwerking met De Gebiedscommissie Westerwolde en zoveel mogelijk lokale partners wil de gemeente Westerwolde in oprichting inzetten op projecten die de kwaliteit van Westerwolde als woon- en leefgebied verbeteren, de identiteit van Westerwolde verder versterken en het aantal bezoekers en daarmee ook de inkomsten voor het gebied vergroten.

Nu het keurmerk is behaald, gaan de beide gemeenten gezamenlijk aan de slag met de implementatie. De plannen hiervoor zijn in voorbereiding. Gedacht wordt aan een supportersgroep van lokale ondernemers, culturele instellingen en andere organisaties die de Cittaslow waarden ondersteunen en willen uitdragen.

Morgen om 08.00 uur onthult gemeente Midden-Delfland als Cittaslow Nederland voor het gemeentehuis in Schipluiden een bijzondere Cittaslow-wegwijzer. Deze wegwijzer verwijst naar Orvieto in Italië, de bakermat van Cittaslow, en naar de Nederlandse Cittaslow.

Oorsprong Cittaslow

De oorsprong van Cittaslow ligt in Orvieto (Italië) en is verspreid over 28 landen in Europa, Zuid-Korea, Australië en Nieuw-Zeeland. De gemeenten Midden-Delfland, Alphen-Chaam, Heerde, Vaals, Borger-Odoorn en Westerwolde zijn de Nederlandse vertegenwoordigers. Meer informatie over Cittaslow is te vinden op www.cittaslow-nederland.nl en www.cittaslow.org

Gepubliceerd op: 20 juni 2014

Gekoppelde afbeeldingen:

  • Burgemeesters van Vlagtwedde en Bellingwedde nemen certificaten in ontvangst
  • Certificering Cittaslow
Meer informatie

Gemeente Vlagtwedde

Zaterdag 13 mei 2017 werd molenaar Hilvert Bossen in het zonnetjegezet door w ... lees verder
16
mei
Er is een te groot aanbod aan winkels in onze provincie. Dat blijkt uit het ' ... lees verder
12
mei
Het centrum van Ter Apel krijgt de derde ster van het Keurmerk Veilig Onderne ... lees verder
11
mei
De gemeente Vlagtwedde heeft deafgelopen maanden gewerkt aan hetverduurzamen ... lees verder
10
mei
Vanmorgen heeft wethouder Wietze Potze, onder toeziend oog van leerlingen, ou ... lees verder
10
mei