Nieuwsbericht
07 sep

Ervaar slow-living tijdens de eerste Cittaslowdag Westerwolde

RSS
Ganzenfanfare

De moderne tijd heeft ons veel gebracht. Maar leidt soms ook tot drukte, hectiek en stress waardoor we niet altijd stil staan bij het goede leven. Dat het ook anders kan laten we zien in Westerwolde: we dragen het keurmerk Cittaslow. Eén van de motto’s hiervan is ‘festina lente’: je langzaam haasten. Hoe we dat doen laten we zien op zaterdag 9 september. Samen met inwoners, lokale ondernemers, Cittaslowsupporters en organisaties organiseren we dan een Cittaslowdag: een dag in het teken van slow-living. U bent van harte welkom, de toegang is gratis.

Activiteiten Cittaslowdag

Centrale locatie van de Cittaslowdag is Vriescheloo. Er vinden diverse activiteiten plaats, zoals een ganzenfanfare, een fair, muziek, een levend ganzenbord en nog veel meer. U kunt behalve een bezoek aan Vriescheloo ook een route door Westerwolde fietsen, wandelen of rijden. Tijdens de tocht ziet u voorbeelden van streekproducten, slow food en duurzaamheid, aangeboden door ondernemers en Cittaslow supporters uit Westerwolde.

Open Monumentendagen op 9 en 10 september

De Cittaslowdag valt samen met de jaarlijkse Open Monumentendagen. Daarmee ombineren we ‘festina lente’ met een ander Cittaslow-onderwerp: cultuur. Het thema dit jaar is ‘boeren, burgers en buitenlui’. Beleef de gastvrijheid van Westerwolde; verschillende monumenten hebben hun deuren voor u geopend. Kijk voor alle adressen en activiteiten op www.openmonumentendagen.nl.

Gepubliceerd op: 07 september 2017

Meer nieuws van deze week


Meer informatie

Gemeente Vlagtwedde

Alle kinderen verdienen het om mee te doen aan sportactiviteiten. Om dit moge ... lees verder
14
sep
Bekijk hier alle schoolvakantie van het schooljaar 2017 / 2018. ... lees verder
13
sep
De wethouders Lea van der Tuin, Seine Lok en Goziena Brongersgaan ervoor! Sam ... lees verder
12
sep
Samen met inwoners, lokaleondernemers, Cittaslowsupportersen organisatiesorga ... lees verder
12
sep
De moderne tijd heeft ons veel gebracht. Maar leidt soms ook tot drukte, hect ... lees verder
07
sep