Nieuwsbericht
14 nov

Extra inschrijfmiddagen voor laatste weken vraagbundeling

RSS

De vraagbundeling voor glasvezel in het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal loopt nog 3 weken. Inmiddels hebben 691 huishoudens (22%) in het gebied zich ingeschreven. Bewoners hebben nog tot 4 december de gelegenheid om zich aan te melden voor glasvezel. Bij minimaal 50% krijgt glasvezel in het buitengebied groen licht.

Extra inschrijfmiddagen

De afgelopen periode stond in het teken van diverse inloopdagen, georganiseerd door de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal. Bewoners krijgen hier advies en hulp van de talrijke ambassadeurs bij bijvoorbeeld providerkeuze en inschrijven. Daarnaast is besloten nog vier extra inschrijfmomenten te organiseren voor geïnteresseerde bewoners uit het buitengebied. Op deze dagen staan de serviceproviders voor u klaar om te helpen met uw inschrijving. Deze dagen staan zowel op de websites van de Stichting als van Mabin Groningen. De extra inschrijfmomenten vinden plaats op de volgende data:

  • 15 november |Zaal Rendering Vlagtwedde | 14.30u – 17.30u 
  • 16 november | Gemeentehuis Sellingen | 14.30u – 17.30u 
  • 21 november | Gemeentehuis Wedde | 14.30u – 17.30u 
  • 22 november | Gemeentehuis Stadskanaal | 14.30u – 17.30u

Ook vindt op 15 november vanaf 19.30 uur een speciale ondernemersavond plaats in Zaal 12 te Vlagtwedde. Ondernemers kunnen hier terecht met vragen over de beste mogelijkheden voor hun bedrijf.

Planning

Bewoners hebben nog drie weken om zich in te schrijven voor glasvezel. Na 4 december zal duidelijk worden of het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal een feit is. Tot 4 december kunt u zich nog aanmelden bij één van de serviceproviders. Indien na die dag 50% van de bewoners zich heeft aangemeld, is de komst van glasvezel in het buitengebied een feit. ‘Als de vraagbundeling slaagt, volgt er eerst een huischeck door de aannemer’, vertelt Pieter van Grunsven, initiatiefnemer van Mabin Groningen. ‘Die kijkt waar de aansluiting het best kan komen in uw woning. Na aanleg van het glasvezelnetwerk, neemt de provider van uw keuze contact met u op om de aansluiting te laten maken.’

Over Mabin

De Maatschappij voor Breedband (Mabin) wil zoveel mogelijk glasvezelaansluitingen door heel Nederland te realiseren. In Groningen start het bedrijf met de bouw van een glasvezelnetwerk zodat álle adressen in het buitengebied toegang kunnen krijgen tot snel internet. Ook de gemeente wil graag dat de aanleg van glasvezel doorgaat, net als de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal. De vrijwilligers van deze stichting zetten zich met hart en ziel in om de bewoners te laten zien wat de voordelen van glasvezel zijn.

Gepubliceerd op: 14 november 2017

Meer informatie

Gemeente Vlagtwedde

Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen Westerwolde ... lees verder
23
nov
Maakt u momenteel gebruik van alleverschillende regelingen m. b. t. toeslagen ... lees verder
23
nov
Vandaag kunt u naar de stembus om de eerste gemeenteraadvan Westerwolde te ki ... lees verder
22
nov
Heeft u een laag inkomen en kunt u zichgeen goede zorg veroorloven, dan betaa ... lees verder
22
nov
Op vrijdag 24 en op maandag 27 november 2017 gaat aannemingsbedrijf Schagen B ... lees verder
22
nov