Nieuwsbericht
13 jul

Nieuwe vervoersmogelijkheid voor mensen met lichamelijke beperking

RSS
Onthulling Zonnebloemauto

Woensdag 12 juli 2017 is er een nieuwe vervoersmogelijkheid onthuld voor mensen die gebruikmaken van een rolstoel of scootmobiel. De Zonnebloemauto, die vanaf donderdag 13 juli 2017 te huur is, biedt mensen met een lichamelijke beperking meer bewegingsvrijheid.

Onthulling Zonnebloemauto

Flexibel en betaalbaar vervoer

Mensen die hun leven moeten doorbrengen in een rolstoel of scootmobiel kunnen er vaak niet zomaar even op uit. Een eigen auto aanpassen is kostbaar en het openbaar vervoer biedt niet altijd een passende oplossing. De Zonnebloemauto biedt flexibel en betaalbaar vervoer voor mensen met een lichamelijke beperking. De auto speelt in op de wens om zelfstandig te zijn en te kunnen gaan en staan waar men wil.

Onthulling

Wethouder Bart Huizing was namens de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde aanwezig om de Zonnebloemauto te onthullen. Klasina Streuding ontving symbolisch de sleutel. Zij is gebonden aan een rolstoel en gaat er binnenkort een dagje op uit met de Zonnebloemauto.

Te huur

De Zonnebloemauto heeft vijf zitplaatsen én ruimte voor een rolstoel of scootmobiel, zodat mensen samen met hun vrienden, familie of kennissen op pad kunnen. De auto is te huur voor 40 euro per dag. Mocht de huurder geen chauffeur hebben, dan beschikt de Zonnebloem over een pool van vrijwilligers in de regio Winschoten. De auto is te huur bij hulpmiddelenleverancier RSR aan de Papierbaan 49 in Winschoten. Meer informatie over de Zonnebloemauto is te vinden op www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto

Mede mogelijk gemaakt door

De Zonnebloemauto is een initiatief van de Zonnebloem en wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Bellingwedde, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Vlagtwedde in samenwerking met hulpmiddelenleverancier RSR.

Gepubliceerd op: 13 juli 2017

Meer informatie

Gemeente Vlagtwedde

Op 1 januari 2018 vieren we de geboorte van een nieuwe gemeente: de gemeente ... lees verder
21
jul
Vanmiddag is Reinie van Ek, van het Kindercentrum in Ter Apel, door burgemees ... lees verder
20
jul
Van maandag 24 t/m vrijdag 28 juli 2017start Schagen Infra BV met asfaltonder ... lees verder
20
jul
De vakantieperiode is een periode waarin inbrekers kunnen toeslaan, omdat ze ... lees verder
20
jul
Vrijdag 14 juli 2017 zijn de nieuwe buitenbanen van paardensportvereniging De ... lees verder
19
jul