Nieuwsbericht
14 mei

Actuele levertijden paspoorten en identiteitskaarten

RSS

Via een tweetal brieven van het Ministerie van Binnenlandse Zaken zijn ouders met kinderbijschrijvingen op de hoogte gesteld dat per 26 juni a.s. de kinderbijschrijvingen in alle paspoorten komen te vervallen. Dit betekent dat kinderen een eigen paspoort of een Nederlandse identiteitskaart nodig hebben om naar het buitenland te kunnen reizen. Vanwege de vele aanvragen van kinderen tot 14 jaar, kan de gebruikelijke levertijd van 5 werkdagen niet gegarandeerd worden. Is de aanvraag ná 1 mei binnen, dan bestaat de mogelijkheid dat het reisdocument pas ná 1 september 2012 geleverd wordt. Spoedaanvragen zijn dan niet mogelijk. Vraag daarom voor uw kind vóór 1 mei een nieuw paspoort of identiteitskaart aan, dan probeert de producent nog voor het begin van de zomervakantie het reisdocument te leveren.

Welke aanvragen worden het eerst afgehandeld?

Bij de producent van de paspoorten en identiteitskaarten gaan spoedaanvragen en normale (reguliere) aanvragen voor. Daarna zijn de aanvragen voor bijgeschreven kinderen aan de beurt. Deze volgorde is nodig om te zorgen dat zoveel mogelijk reguliere aanvragen geleverd kunnen worden binnen de normale levertijd. Maar hierdoor kan het wel veel langer duren voordat het reisdocument van uw kind klaar is. De gemeente heeft hierop geen invloed..

Wanneer zijn ze klaar om af te halen?

Wat betreft de levertijden van Nederlandse identiteitskaarten kunnen wij het volgende melden:

  • Spoed aanvragen: normale levertijd. 
  • Reguliere aanvragen: alle aanvragen die zijn gedaan tot en met 12 mei 2012 hebben nog een normale levertijd (5 werkdagen).
  • Kinderen die in een paspoort zijn bijgeschreven: alle aanvragen die zijn gedaan tot en met 12 mei 2012 hebben een normale levertijd (5 werkdagen).

Wat betreft de levertijden van paspoorten kunnen wij het volgende melden:

  • Spoed: normale levertijd 
  • Reguliere aanvragen: alle aanvragen die zijn gedaan tot en met 12 mei 2012 hebben nog een normale levertijd (5 werkdagen)
  • Kinderen die in een paspoort zijn bijgeschreven: o Aanvragen gedaan tot en met 7 mei 2012 liggen inmiddels klaar bij de gemeente o Aanvragen gedaan vanaf 9 mei 2012 zijn nog niet geproduceerd. De levertijd voor deze documenten is nog onbekend.

De reisdocumenten voor bijgeschreven kinderen die vóór 1 mei 2012 worden gedaan, kunnen zeer waarschijnlijk nog voor het begin van de zomervakantie geleverd worden. Aanvragen gedaan na 1 mei worden mogelijk niet vóór 1 september geleverd.

Let op! Kinderen moeten aanwezig zijn bij het afhalen van hun eigen reisdocument.

Wat zijn ‘reguliere aanvragen’ ?

  • Onder reguliere aanvragen worden de volgende aanvragen verstaan: De aanvrager is niet bijgeschreven in een paspoort, of
  • De aanvrager is bijgeschreven in een paspoort waarvan de geldigheid vóór 1 juli 2012 verloopt,
  • De aanvrager is een bijgeschreven kind van 13 jaar en 8 maanden of ouder.

Gepubliceerd op: 14 mei 2012

Meer informatie

Gemeente Vlagtwedde

Oliebolleninstuif Op 29 december neemt burgemeester Leontien Kompier afschei ... lees verder
14
dec
Op 21 december neemt wethouder Seine Lok afscheid als wethouder van de gemeen ... lees verder
14
dec
Na ruim twee eeuwen komt er op 1 januari 2018 een eindeaan de gemeente Vlagtw ... lees verder
13
dec
Inschrijven voor glasvezel is nog steeds mogelijk via mabingroningen. nl. Doe ... lees verder
13
dec
Momenteel kunt u geen nieuw paspoort of een nieuwe ID-kaart aanvragen. Het aa ... lees verder
12
dec