Informatie

Wonen & Leven

Banner Wonen en Leven.jpg

Volgens de prognoses krijgt Oost-Groningen te maken met ontgroening en vergrijzing, kortweg krimp genoemd. Dit is niet alleen het kleiner worden van het aantal inwoners in een regio, maar veel meer nog een demografische verandering van de (lokale) bevolking. Deze veranderende demografische opbouw heeft invloed op de leefbaarheid in onze gemeente.

Vlagtwedde heeft voor de eigen gemeente een integraal beleidskader opgesteld op het brede terrein van Wonen en Leven. Hiermee streven we naar het op peil brengen en houden van de kwaliteit van wonen en leefbaarheid. Dit beleidskader vormt de basis voor een maatregelenpakket op het brede terrein van Wonen en Leven in Vlagtwedde. Het beleidskader geeft de richting aan waarin de gemeente zich wil ontwikkelen. Het maatregelenpakket is de gereedschapskist waarmee de gemeente Vlagtwedde de realisatie van het beleidskader wil stimuleren.

Op deze dossierpagina worden alle documenten en berichten omtrent het project Wonen & Leven verzameld..

Nieuwsberichten:

29okt Bijdrage uit fonds Wonen & Leven voor goede initiatieven Dankzij het fonds Wonen Leven kunnen verschillende projecten en activiteiten die door inwoners worden geïnitieerd ter bevordering van de leefbaarheid in hun omgeving, worden uitgevoerd. In het derde kwartaal van 2015 hebben ...

22jan Minder, maar betere woningen in aantrekkelijk Westerwolde Gemeente Vlagtwedde presenteert Woonvisie 2015-2030

22jan Inwoners doen veelvuldig beroep op fonds Wonen & Leven In 2014 ruim € 75.000,- toegekend aan initiatieven in de gemeente Vlagtwedde

09okt Recordaantal aanvragen Fonds Wonen & Leven in derde kwartaal 2014 Na een succesvol eerste en tweede kwartaal, hebben inwoners van de gemeente Vlagtwedde in het derde kwartaal van 2014 voor een recordaantal initiatieven een beroep

10apr Inwoners kunnen beroep doen op Fonds Wonen & Leven De gemeente ondersteunt initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van de leefbaarheid van de woonomgeving in brede zin.

26mrt Presentatie Dorpsanalyses De gemeente Vlagtwedde wil graag weten wat er leeft onder haar inwoners in de verschillende dorpen. Om hier achter te komen heeft de gemeente samen met Stichting Rzijn dorpsanalyses uitgevoerd in de verschillende dorpen.

24dec Doe een beroep op het fonds Wonen en Leven voor een leefbare woonomgeving Heeft u een goed idee en wilt u dat samen met andere inwoners of uw vereniging uitvoeren?

10okt Gemeente Vlagtwedde stelt ‘fonds Wonen & Leven’ in Inwoners van de gemeente Vlagtwedde kunnen voortaan zelf zorgen dat hun woon- en leefomgeving aantrekkelijk en leefbaar blijft

09okt Wonen & Leven De gemeente Vlagtwedde krijgt de komende jaren te maken met demografische veranderingen.

19sep In Ter Apelkanaal is er actief noaberschap en omzien naar elkaar De inwoners staan altijd voor elkaar klaar en de informele en professionele zorg vullen elkaar goed aan en weten elkaar te vinden. Kortom er is actief ‘noaberschap’ en omzien naar elkaar in Ter Apelkanaal.

Meer informatie

Gemeente Vlagtwedde