Informatie

De zorg verandert

Net als andere gemeenten staat ook Vlagtwedde aan de vooravond van grote veranderingen in het sociale domein. Het Rijk hevelt zorg- en ondersteuningstaken rondom jeugd, werk en zorg over naar de gemeenten. In dit dossier leest u wat dit voor u kan betekenen, vindt u meer informatie over de decentralisaties en staan veel gestelde vragen met bijbehorende antwoorden.

Nieuwsberichten:

31mrt Informatiebijeenkomst start contractering begeleiding en dagbesteding Wmo Donderdag 26 maart organiseerden de gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Bedum, Winsum, De Marne, Eemsmond, Vlagtwedde, Oldambt, Stadskanaal, Veendam en Pekela een bijeenkomst voor zorgaanbieders over het contracterings ...

19dec Beschermd wonen Beschermd wonen is vanaf 1 januari 2015 een taak van de gemeente Groningen

10dec Participatiewet Vanaf 1 januari 2015 gaat er veel veranderen met betrekking tot de bijstand. Die veranderingen zijn het gevolg van de Participatiewet en de Wet WWB Maatregelen 2015.

10dec Jeugdwet Vanaf 2015 is de gemeente Vlagtwedde verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet. Het gaat om alle hulp en ondersteuning aan kinderen en jongeren tot 18 jaar.

10dec Wet maatschappelijke ondersteuning De Wmo 2015 spreekt van maatwerkvoorzieningen voor de zelfredzaamheid.

29okt Gemeente volop in voorbereiding op decentralisaties Net als andere gemeenten staat ook Vlagtwedde aan de vooravond van grote veranderingen in het sociale domein.

02okt Gemeente Vlagtwedde verlengt contracten huishoudelijke hulp Afgelopen dinsdag heeft de gemeente Vlagtwedde besloten om de overeenkomsten voor huishoudelijke hulp met één jaar schriftelijk te verlengen tot 1 april 2016.

12sep Wethouders Vlagtwedde ontvangen Strategisch Beleidsplan stichting Rzijn Vanmorgen ontvingen wethouders Wietze Potze en Seine Lok uit handen van Elly van de Ven, directeur van stichting Rzijn

Meer informatie

Gemeente Vlagtwedde