Informatie

Centrumplan Ter Apel

In het belang van de Centrumontwikkeling van Ter Apel is gemeente Vlagtwedde in 2001 gestart met de voorbereidingen voor het Centrumplan Ter Apel. De huidige infrastructuur is toe aan groot onderhoud of vernieuwing. Doel van de maatregelen is om het centrum van Ter Apel kwalitatief meer uitstraling te geven en aantrekkelijker te maken voor winkelend publiek, winkeliers en bewoners. Daarnaast is ook de verkeersveiligheid een belangrijk item. 

De herinrichting van het marktplein is volop in uitvoering. Op de hoek van Marktstraat/Hoofdstraat wordt nog gebouwd aan nieuwe winkels en appartementen.

Voor de Hoofdstraat hebben burgemeester en wethouders een nieuwe visie opgesteld. Deze visie wordt op 28 juni 2012 aan de bewoners gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst in de bibliotheek.

Nieuwsberichten:

03feb Gemeente Vlagtwedde en Centrum Ontwikkeling BV ondertekenen akte grondruil Op woensdag 2 februari 2011 is door de gemeente Vlagtwedde en Centrum Ontwikkeling BV uit Stadskanaal de akte voor de grondruil van de hoek Hoofdstraat-Marktstraat in Ter Apel ondertekend.

23nov Gemeente Vlagtwedde past plan marktplein Ter Apel aan De gemeente Vlagtwedde heeft het plan voor het marktplein in Ter Apel aangepast.

23okt Herinrichting Hoofdstraat Ter Apel Van maandag 28 oktober t/m vrijdag 1 november 2013 zijn er werkzaamheden in Ter Apel op het kruispunt Hoofdstraat – Stationsstraat.

01okt Herinrichting Hoofdstraat Ter Apel van start Vanmiddag heeft wethouder Seine Lok met een schop in de grond het startsein gegeven voor de uitvoering van de herinrichting Hoofdstraat Ter Apel.

03mrt Inwoners Ter Apel krijgen presentatie ontwerp marktplein Op donderdag 10 maart presenteert de gemeente Vlagtwedde het ontwerp voor de herinrichting van het marktplein Ter Apel.

21mei Visie presenteren over herinrichting Hoofdstraat Ter Apel Dinsdag 22 mei zal tijdens de raadsvergadering van de gemeente Vlagtwedde de visie en het ontwikkelmodel worden gepresenteerd met betrekking tot de Hoofdstraat in Ter Apel.

Meer informatie

Gemeente Vlagtwedde